16 maj 2020
10:00

IFK Västerås

Referat: Irsta IF - IFK Västerås

Idag åkte vi ut till Irsta för att spela träningsmatch i röd serie på Klinta IP. Klinta är en fin och välskött anläggning där vi dagen till ära fick spela på huvudplanen. Det visade sig att vi var ute i god tid då Irsta satt matchstart till 10:30, en halvtimme efter vad vi kommit överens om. Det var dock bra för oss då vi hade tre spelare som inte dök upp till match. Vi hann därmed få in två andra spelare med sent varsel, Johan och Leon, efter att Per körde IFK taxi! De extra spelarna behövdes verkligen då vi under matchen fick två spelare som inte kunde fullfölja pga skador.

Irsta ställde upp med ett klart starkare lag än vi förväntat oss och vi hade direkt svårt att komma in i matchen. Irsta rullade boll bra och vi jagade mest första kvarten. Sista tio i period ett blev det jämnare och vi kunde skapa några lägen. Tyvärr fick vi ett till bakåt i sista minuten, 2-0 till Irsta efter första.

Andra perioden börjar vi med ny energi men har det rejält besvärligt i försvarsspelet då Irsta konstant ligger på med sina stora killar. Tyvärr trillar det in en del bollar bakåt trots uppoffrande spel av både backar och målvakt som räddar flera situationer. 4-0 till Irsta i andra.

I tredje går vi ut med inställningen att det är 0-0 och vi ska vinna sista perioden. Det blir en bra period för oss där vi skapar en 3-4 riktigt vassa möjligheter men bollen vill inte in idag. Istället får Irsta en något tveksam straff i sista minuten och kan vinna även sista med 1-0.

Tufft för killarna idag men också nyttigt att få känna på hur det är på andra sidan ibland. Stor eloge till alla i IFK som höll uppe humöret och fortsatte kämpa och peppa varandra under hela matchen!